‘Luisteren met je Ogen’

Ook wel eens het gevoel dat je tegen iemand praat, maar dat je het idee hebt dat de ander niet ‘aanwezig’ is? Of dat iemand volledig uit zijn slof schiet en je het niet zag aankomen? Of dat je het gevoel hebt dat het gewoon niet klopt wat iemand je vertelt?

Met enige training zijn de non-verbale signalen in deze situaties te duiden. En, op het moment dat je die signalen al in een vroeg stadium herkent, al voordat het gedrag zelf optreedt, kun je er ook op anticiperen. Een combinatie van een aantal van die non-verbale signalen vormt het PNR. PNR staat voor ‘Persoonlijk Non-verbaal Repertoire’ en is een signaal vanuit het onbewuste, zichtbaar in een patroon van gezichtsuitdrukkingen en subtiele spierbewegingen. Omdat het PNR uit het onbewuste komt en vaak razendsnel optreedt, is er geen sprake van dat iemand het patroon kan controleren, aanpassen of onderdrukken, zelfs niet na jarenlange mediatraining. Op basis van het PNR zijn strategietypen te herkennen, die een goede voorspelling van het gedrag van iemand geven, met name onder spanning.

Tijdens deze interactieve introductie-workshop sta je stil bij de rol van non-verbale communicatie in jouw interactie met anderen en krijg je inzicht in het ‘lezen’ van een PNR en de basis van de persoonlijkheidstypering met gebruik van het PNR.

Tijd: 19:30 – 21:30 uur. Locatie: Scherpakkerweg 8 Eindhoven.

Data in 2016: woe 24 februari, woe 13 april, di 5 juli, do 8 sept, woe 2 nov en di 13 dec

.

Aliona    info@aliona.nl