Teamsymfonie

Wij maken gebruik van de non-verbale analyse, gebaseerd op de wetenschappelijk gevalideerde INSA-methode (Instituut voor Non-verbale Strategie Analyse). Dat betekent dat we op basis van een patroon van gezichtsuitdrukkingen en subtiele spierbewegingen in het gezicht, inzicht hebben in de behoeften, valkuilen en kwaliteiten van mensen. Door gebruik te maken van videomateriaal bij de analysefase van de Teamsymfonie in plaats van bijvoorbeeld vragenlijsten, kan het instrument niet gemanipuleerd worden. Ook is er geen ruimte voor sociaal wenselijkheid; onbewuste patronen kunnen immers niet gestuurd worden.

De methode wordt ingezet om (onbewuste) interactiepatronen inzichtelijk te maken. De kern van wat er in het team speelt wordt snel inzichtelijk, zonder dat er veel praatsessies met het team nodig zijn. Een Teamsymfonie gebeurt altijd in de context van het team: wat speelt er, waar liggen kwaliteiten en knelpunten en waar wil het team mee aan de slag in relatie tot toekomstvisie en strategie.

Met het team werken aan de teamsymfonie leidt altijd tot samen groeien, effectiever samenwerken en zeker ook tot veel plezier tijdens de analyse en in de praktijk in het werk.

Neem voor meer informatie over de Teamsymfonie contact met ons op.

Aliona    info@aliona.nl