Extern vertrouwenspersoon

Een vertrouwenspersoon helpt bij het bevorderen van een veilige werksfeer. Het voordeel van een externe vertrouwenspersoon is dat er echt niemand in de organisatie het weet als een medewerker gebruik wil maken van de vertrouwenspersoon. Dat verlaagt de drempel en bevordert het gevoel van veiligheid.

Als vertrouwenspersoon bied ik een luisterend oor, zodat medewerkers altijd ergens hun verhaal kwijt kunnen en advies kunnen vragen, zonder implicaties voor het werk. Uiteraard is het gesprek vertrouwelijk en rapporteer ik alleen anoniem aan de directie.

Een vertrouwenspersoon is meer dan alleen een luisterend oor bieden. Ik vind het ook belangrijk om voorlichting te geven in een organisatie over alle aspecten van sociale veiligheid en het management te adviseren hoe die te verbeteren. Als ik luisterend oor ben, onderzoek ik samen met de ‘klager’ ook wat de beste oplossing is en blijf ik de zaak volgen tot het opgelost is.

Een extern vertrouwenspersoon kan ook een goede aanvulling zijn als er al een interne vertrouwenspersoon is in de organisatie. Ik ben dan sparringspartner voor de interne vertrouwenspersoon en medewerkers kunnen bij mij terecht als de intern vertrouwenspersoon zo dichtbij staat dat medewerkers het lastig vinden om die te benaderen.

Ik werk vanuit een abonnement. Een jaarabonnement is al te krijgen vanaf €200 ex BTW.

Ik ben LVV-geregistreerd Vertrouwenspersoon.